Laatste nieuws

4 augustus 2021

Aart Korteland

Met leedwezen heeft het bestuur van de Stichting Roeivalidatie kennisgenomen van het overlijden van de heer Aart Korteland. Aart Korteland droeg onze Stichting een warm hart toe en was meerdere jaren betrokken, waaronder begin negentiger jaren als voorzitter van het bestuur. Bijzonder is ook dat onze Stichting bij Aart’s pensionering een boot geschonken kreeg, gefinancierd door bijdragen van zijn relaties. Die boot – “De Aartsvrienden” gedoopt – is een van onze beste schepen waarin door onze roeiers met een beperking dan ook veelvuldig en met veel plezier wordt geroeid. Voor dat alles zijn wij Aart Korteland zeer erkentelijk.

7 juli 2021

Begin juli is het kantoor van de SRV onderhanden genomen. Hans S. en Bert Cl. hebben de verfroller ter hand genomen en ze hebben er weer een mooi fris kantoor van gemaakt. Dank heren namens Cora voor deze verfklus…!

9 juni 2021

Hieronder allemaal blijde gezichten van roeiers en vrijwilligers die in de week van 7 juni 2021 weer na ruim een jaar het water op mochten. Het weer was in een woord fantastisch en iedereen genoot met volle teugen…! Ook de binnenbak is opgeknapt, deze komt wat ons betreft pas later aan de beurt…. En naast de steiger hadden pa en ma meerkoet een nest gebouwd, waar de kuikens deze dagen voor het eerst het water op gingen.

IMG_2806~photo-full
IMG_2776~photo-full
IMG_2777~photo-full
IMG_2778~photo-full
IMG_2785~photo-full
IMG_2794~photo-full
IMG_2808~photo-full
IMG_2810~photo-full
IMG_2812~photo-full
IMG_2813~photo-full
IMG_2814~photo-full
dag01
dag01foto02
dag01foto03
dag01foto04
dag01foto05
dag01foto06.
kuikens01
kuikens02
previous arrow
next arrow

Onderwerp: we gaan weer roeien!!!

Beste roeiers en vrijwilligers,

Eindelijk een mooi bericht, we mogen weer gaan beginnen met roeien na een lange periode van lockdown. Vanaf zaterdag 5 juni treden er weer meer versoepelingen in mbt de maatregelen Corona.  Het bestuur van SRV heeft in overleg met de dagkapiteins besloten om vanaf maandag 7 juni weer te starten met het roeien. SRV zal in deze de richtlijnen volgen zoals beschreven door de KNRB. Als het goed is, zijn jullie inmiddels gebeld door de dagkapiteins om te kijken wie van jullie er volgende week zullen zijn.
Een ander besluit dat we hebben genomen is dat er dit jaar geen zomerstop komt. Dat houdt in dat we de hele zomer kunnen roeien, mits er voldoende vrijwilligers zijn om te begeleiden. Uiteraard zullen mensen met vakantie gaan maar dan kan er op de verschillende roeidagen toch geroeid worden met een kleinere bezetting.
De richtlijnen die de komende periode gelden voor SRV: zoals geformuleerd door KNRB. Sowieso blijft het uitgangspunt dat je niet komt roeien als je klachten hebt als hoofdpijn, verkouden of verhoging. Tijdens het sporten (binnen en buiten) hoeft de anderhalve meter afstand niet gehouden worden. De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden. Met een maximum van 50 personen op het terras op 1,5 meter. Kleedkamers en douches mogen geopend zijn. In de kleedkamers wordt een mondkapje gedragen. Het zal ongetwijfeld weer wennen zijn om om te gaan met de veel soepelere regels, daarom geldt voor iedereen, geef altijd aan de dagkapitein en aan elkaar aan waar je je wel of niet goed bij voelt. 
Tot zover dit bericht, ik wens jullie veel  roeiplezier en een fijne zomer.
Hartelijke groet,
Marian Dozy, manager CB

Coronabulletin 29 maart 2021
Dinsdag 23 maart was er weer de inmiddels bekende persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jong waarbij we werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van de verspreiding van het Coronavirus.
Nog altijd waart dit virus rond in ons land en mede door de diverse mutaties van dit virus zijn wij op weg naar een derde golf. Geen goed bericht zo net voor de paasdagen. De beperkingen blijven nog wederom van kracht tot en met 20 april. Alleen de avondklok gaat een uur vooruit. Veel maakt dat niet uit omdat de klok, door het ingaan van de zomertijd, inmiddels ook een uur naar voren is gegaan.
Voor ons roeiers en vrijwilligers betekent dit dat wij voorlopig nog steeds niet kunnen roeien. Hopelijk kunnen wij versoepelen wanneer we verder zijn met de vaccinaties en gebruik van de zelftests. Maar dat horen we na 20 april.
Nu de lente is begonnen en de paasdagen voor de deur, willen we toch graag weer het water op. Ook de nieuwe eenpersoons skiffs met drijvers, die eind vorig jaar zijn aangeschaft, moeten nog worden gedoopt en ingeroeid.
Nog even geduld en laten we hopen dat wij in de zomermaanden weer kunnen genieten van de Rotte.
Voor nu wens ik iedereen prettige paasdagen en blijf gezond.
Namens bestuur SRV, Paul de Waal

Klik hier voor alle updates…..