Vrijwilligers

De organisatie van de SRV wordt volledig gedragen door vrijwilligers, veelal leden van de omliggende roeiverenigingen, zoals RV Rijnmond, RV Nautilus of KR&Z De Maas. In totaal zijn er zo’n 40 mannnen en vrouwen actief als vrijwilliger.

Een vrijwilliger bij SRV is veelal een dagdeel per week actief.
Dat kan zijn op:
maandagmiddag,
woensdagochtend,
woensdagmiddag,
donderdagmiddag of
vrijdagmorgen.

Wat wordt er van een vrijwilliger verwacht?

Een roei-vrijwilliger is zelf de roeikunst machtig en kan zowel roeien als sturen. Zij helpen onze geїnvalideerde roeiers met het beoefenen van de roeisport. Als vrijwilliger ben je één van deze vier dagen aanwezig om de roeiers te helpen met het naar buiten brengen van een boot, de roeiers naar hun boot begeleiden, helpen met in- en uitstappen alsook de boot sturen. In veel gevallen is het nodig dat een vrijwilliger (op boeg) meeroeit.
Daarnaast is het een goede gewoonte dat de roeiers en de vrijwilligers – na afloop van hun roeitocht – samen een gezellig kopje koffie drinken.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons zo mogelijk nog meer voorop, dan bij reguliere roeiverenigingen, zowel voor de roeier, als voor de vrijwilliger. In de winter dragen zowel de roeiers als de stuurlieden een reddingsvest. Bij slecht weer wordt er binnen geroeid in de binnenbak.

Er is ook een recente versie van een Leidraad voor vrijwilligers. Deze kun je hieronder aanklikken:

In 2018 heeft Jan Vermaak een informatief filmpje gemaakt over de Roeivalidatie aan de Crooswijksebocht

Als je als vrijwilliger bij de Stichting begint, word je begeleid door een van onze geroutineerde vrijwilligers, meestal de dagkapitein. Zo word je geleidelijk ingewijd in de do’s en don’ts van het aangepast roeien.

Een aantal malen per jaar zijn er cursussen en kennisdelings-bijeenkomsten. De Stichting heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor alle vrijwilligers.

Natuurlijk zijn vrijwilligers, die niet zelf kunnen roeien, ook welkom.

Op ons kantoor werken een aantal enthousiaste kantoor-vrijwilligers. Zij behoeven niet de roeikunst machtig te zijn.
Daarnaast kan een vrijwilliger er voor kiezen om te werken aan het onderhoud van onze vloot. Uiteraard wordt ook van hen geen roeivaardigheid verwacht (maar wel twee rechter handjes!)

Aanmelden als vrijwilliger

Het overigens zeer enthousiaste team vrijwilligers kan altijd versterking gebruiken. Ben je in de gelegenheid om één dagdeel per week aan het begeleiden bij Roeivalidatie te wijden, dan zullen we je met open armen ontvangen.

mail info@roeivalidatie.nl of bel ons 010-4123277 voor een afspraak voor een gesprek en/of een rondleiding.